15 december 2023

Acteur en theatermaker Florian Myjer bekeek sommige afleveringen van de Netflix-kaskraker The Crown wel tien keer. “Deze serie drukt op veel van mijn knoppen.” 

🎥 Van de casting, de manier waarop het drama is geschreven tot de kostuums – Florian vindt alle keuzes van de makers heel slim. “Het is gewoon erg intelligent gemaakt. Dit is ontzettend goed drama in de traditie van het Britse theater.”

✍️ Peter Morgan is de scriptschrijver van de serie. Hij maakt veel gebruik van symboliek en scènes die elkaar spiegelen. Florian bespreekt hier verschillende voorbeelden van. 

📺 In deze aflevering kun je fragmenten horen uit twee afleveringen. Dat is aflevering één uit het eerste seizoen (vanaf minuut 51) en aflevering tien uit het vierde seizoen (vanaf 45 minuten). 

👉 Ook al omschrijft Florian zich als avantgardistisch theatermaker, toch heeft hij zelf ook veel geleerd van deze blockbuster. Wat dat precies is? Dat kun je terughoren in deze aflevering. 

🎭 Florian Myjer staat op het toneel en is te zien op het witte doek. Ook maakt hij zijn eigen theaterstukken, en is hij verbonden aan theatergroep De Warme Winkel. Hij speelt in de film Sweet Dreams, waarmee hij een Gouden Kalf won. De film is ook de Nederlandse inzending voor de Oscars van 2024 geworden.

35153 168949 ps sd high
Poster van de film Sweet Dreams.

Wie is Florian Myjer?
👉 Geboren op 21 februari 1992 in Amsterdam.
👉 Begon als kind bij de Jeugdtheaterschool.
👉 Voltooide de studies cultuurwetenschappen en performance.
👉 Werkt o.a. als co-artistic leader bij theatercollectief De Warme Winkel.
👉 Won een gouden kalf voor zijn rol in de film Sweet Dreams.


BONUSMATERIAAL: DRIE AANRADERS

Florian is na het interview nog even blijven zitten voor een extra rubriek met drie aanraders.

Op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen én extra fragmenten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en word vriend van de show als je ons wilt steunen!