De schoonheid van de imperfectie

Ontwerper Piet Hein Eek vindt dat het mislukte ontwerp ‘9 fauteuil de bureau’ van de beroemde Franse architect en ontwerper Jean Prouvé ruimte laat voor de verbeelding.

Deze Grote Amerikaanse Roman is actueler dan ooit

The Great Gatsby is een roman van F. Scott Fitzgerald uit 1925 over liefde, rijkdom en the American Dream. Schrijver Auke Hulst is gecharmeerd van de stijl en de onderliggende boodschap. En voelt een bijzondere emotie bij het levensverhaal van de Fitzgeralds.

De mens staat echt centraal in het ontwerp van dit huis

Het Eames House is uitgegroeid tot een icoon van de moderne architectuur. Toparchitect Francine Houben koos dit op de Grote Oceaan uitkijkende woonhuis in Los Angeles als haar architectonische hoogtepunt. Ze kwam er als jonge architect zelf over de vloer en voelde zich er meteen thuis.

De mateloze belangstelling voor onbekende werelden

Toen Michiel van Erp Paris is Burning voor het eerst zag, dacht hij: ‘dit wil ik ook’. De film was voor hem dé inspiratie om zelf documentairemaker te worden. “Ik wil werelden laten zien waar je normaal niet makkelijk binnenstapt”. 

Alle 1728 onderdelen van dit peperdure horloge zijn perfect

Horlogemaker Bart Grönefeld is lyrisch over de mate van perfectie van de Calibre 89. Dat is wat hij en zijn concullega’s wereldwijd allemaal nastreven. Elk hoekje, elk zijkantje van een onderdeel moet perfect afgewerkt zijn. Zelfs onder een schroefkop mag je geen krasje zien.