Wat is het geheim van het perfecte parfum? Wat is de verborgen betekenis in de beste popsong ooit? En hoe brengt een thrillerschrijver een psychopathisch personage tot leven?  

In de podcastserie Dit Is Goed vragen we aan de allerbesten wat ze hét meesterwerk of hoogtepunt in hun vak vinden. Ze vertellen je nooit over eigen, maar altijd over andermans werk. Van advocaat tot zanger en van comedian tot kunstenaar: ze leggen de details, finesses en verborgen genialiteit bloot die je als niet-kenner over het hoofd ziet. 

Waarom deze podcast?

‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’, zei Johan Cruijff. Als je kijkt door de ogen van de fotograaf, ruikt met de neus van de parfumeur en luistert met de oren van de muzikant dan ervaar je opeens zóveel meer. 

Bij de opnames waren we iedere keer weer verrast door de keuze en toelichting van de gast. Het leverde ons veel nieuwe namen, nieuwe kennis en nieuwe inzichten op. Inspiratie en verdieping. We hopen dat jij als luisteraar dit ook zo ervaart. Dat is in ieder geval waarom wij zoveel plezier aan de productie van deze podcast beleven. 

Wat doen we nog meer? 

Naast Dit Is Goed produceren wij ook andere podcasts. We hebben een grote voorkeur voor audio die je blik scherpt. Relevante verhalen, groot of klein. Met onze achtergrond in de journalistiek (radio, podcasts, online en print media) bestrijken we een breed spectrum; van interviews en reportages tot (gescripte) verhalende podcasts. 

Kijk voor meer informatie op Byline.nl/podcast of neem direct contact op via redactie@byline.nl.

ACHTER DE SCHERMEN

Dit is goed is een onafhankelijke podcast van Byline.

Concept, redactie & productie:
Anton van Elburg
(06-54298594, anton@byline.nl)
Remco Tomesen
(06-14499480, remco@byline.nl)

Presentatie: Janine Abbring
Productie jingles: Gijs Friesen
Fotografie: Peter Boer
Vormgeving: Iwan Daniëls

Heb je ideeën hoe het beter kan, wil je samenwerken of gewoon van gedachten wisselen: we horen het graag! Mail ons op redactie@byline.nl.

ADRES
Byline
Postbus 59534
1040 LA Amsterdam