26 oktober 2023

Hip hop artiest Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, koos als zijn hoogtepunt de song Jesus Walks van Ye, voorheen Kanye West. “Dit nummer heeft enorme impact op me gehad. Ik wist niet wat me overkwam toen ik het voor het eerst hoorde.”

👉 Ye is momenteel nogal controversieel vanwege enkele uitspraken over slavernij en nazi-syphathieën. Typhoon bewondert Ye als artiest. “Wat hij buiten zijn muziek doet daar kan ik me echt niet achter scharen.” 

🎧 Jesus Walks is een hip-hop song uit 2004 vol gospelkoren, zware beats en een militaire drumband. Met een religieuze en maatschappelijke boodschap.  “Hij heeft alles bij elkaar gebracht.”

🧑🏻‍💼De platenmaatschappij van Ye vond Jesus Walks aanvankelijk geen geschikte song voor een album. Producers moesten niets van de song hebben. De religieuze en maatschappelijke inhoud zou niet passen bij het hip hop genre. Ze bleken ongelijk te hebben. Typhoon kan zich op dit vlak goed identificeren met Ye, omdat zijn hip-hop songs over vergelijkbare onderwerpen gaan. 

05033c92156c1d3f9cc521ce500cf6cc.1000x1000x1
Cover van het debuutalbum van Ye, ‘The College Dropout’ uit 2004, waarop Jesus walks te horen is.

🎥 Van Jesus Walks zijn drie videoclips uitgebracht: versie 1, versie 2 en versie 3. Hij schoot drie clips omdat hij telkens niet helemaal tevreden was. 

Wie is Typhoon?
👉 Geboren op 6 augustus 1984 in het Veluwse ’t Harde.
👉 Komt uit een muzikale familie.
👉 Begon op zijn 15e met zijn rapcarrière in de formatie Rudeteenz
👉 Bracht in 2007 zijn eerste eigen album Tussen licht en lucht uit.
👉 Won in 2015 twee prestigieuze Edisons voor beste album en Hip Hop artiest.
👉 Schoof in 2020 bij onze Janine Abbring aan voor Zomergasten

🎊 Typhoon viert in 2023 zijn twintigjarige jubileum als artiest. Om dat te vieren bracht hij onder meer zijn nieuwe album ’twintig’ uit. Nummers waar hij grote bekendheid mee kreeg zijn Zandloper en Bumaye


BONUSMATERIAAL: DRIE AANRADERS

Typhoon is na het interview nog even blijven zitten voor een extra rubriek met drie aanraders.

Op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen én extra fragmenten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief …