21 juli 2023

Onze gasten van het afgelopen seizoen zijn uitvoerig geïnterviewd over hèt meesterwerk of hoogtepunt in hun vakgebied.

In deze speciale aflevering geven onze gasten aanbevelingen om de zomer door te komen: van bijzondere gebouwen tot YouTube-kanalen en van onverwachte natuurgebieden tot een passage uit ’s werelds meest gelezen boek. 

In september 2023 beginnen we met een nieuw seizoen van Dit is Goed. Dan gaat Janine Abbring weer uitvoering in gesprek met gasten over wat zij het allerbeste vinden in hun discipline. Onder andere met Typhoon

📙 Tip 1. Na het lezen van Ons Feilbare Denken van Daniel Kahneman begreep ontwerper Piet Hein Eek waarom mensen er altijd zo’n ongelooflijk zooitje maken. 

peit hein eek tegel website
Auke Hulst

🎥 Tip2. Schrijver Auke Hulst raadt het YouTube-kanaal Everything Music van Rika Beato aan. Beato legt in zijn video’s uit wat songs zo goed maakt door ze in detail te ontleden.  

🦆 Tip 3. Natuurgebied ’t Roegwold ligt midden in het aardbevingsgebied in Groningen. Een regio die meestal slecht in het nieuws is, maar waar volgens Auke Hulst ook prachtige plekken zijn zoals dit natuurgebied.

🏛 Tip 4. Francine Houben tipt een gebouw in Washington met een bijzonder verhaal: de Martin Luther King Jr. Memorial Library

Francine Houben

🎬 Tip 5. Regisseur Michiel van Erp prijst de Documentaire Crazy van Heddy Honigmann vanwege de bijzondere vorm. Nederlandse blauwhelmen vertellen hun verhaal aan de hand van muziek die hen troost gaf. 

💙 Tip 6. Hip hop artiest Typhoon raadt ten slotte aan om een liefdevolle spreuk uit de bijbel te lezen: 1 korintiërs 13. Hij draagt een fragment voor dat zo begint: “De liefde is geduldig en vriendelijk. Liefde wordt niet jaloers. Liefde schept niet op en vindt zichzelf niet vreselijk belangrijk.”


Op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen én extra fragmenten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief …