5 mei 2022

πŸ‘ƒ Een beetje eng en intimiderend. Zo omschrijft parfumeur Spyros Drosopoulos het Eau de Toilette dat hij uitkoos als zijn hoogtepunt: Jacomo de Jacomo. Een luchtje uit 1980 dat nog steeds te koop is, maar door de jaren heen wel is aangepast.

Geur,Parfum,Podcast

Wie is Spyros Drosopoulos?
πŸ‘‰ Behaalde in 2001 een Master in de klinische psychologie aan de UvA.
πŸ‘‰ In 2007 volgde een PhD in Human Biology aan de universiteit van LΓΌbeck.
πŸ‘‰ Startte in 2012 parfum-merk Baruti.
πŸ‘‰ Is sinds 2017 geur-ontwikkelaar bij Delush.
πŸ‘‰ Werkt sinds 2018 aan algoritmes voor geuren bij Scentronix.

πŸ‘‰ Hoe sleutel je een geur in elkaar? Drosopoulos vertelt onder andere over de topnoten, hartnoten en basisnoten waaruit een geur bestaat, en die zich in die volgorde aan de neus van de ontvanger presenteren.

πŸ‘‰ En hij legt uit hoe hij moleculen kiest, weegt en mixt uit de 1500 flesjes in zijn lab.

πŸ‘‰ Mode verandert en zo ook parfums. Hoe komt het dat iedereen opeens naar een frisse zeebries rook in de jaren negentig? Dat had te maken met het ‘Watermeloen-molecuul’ Calone.

BONUSMATERIAAL

Spyros Drosopoulos is na het interview nog even blijven zitten voor twee extra rubrieken. Wil je meer horen over zijn bijzondere moment en twee aanraders, check dan de fragmenten πŸ‘‡.

Het moment

Wat was een kantelpunt in het leven van Spyros Drosopoulos?

Twee aanraders

Wat vindt Drosopoulos verder de moeite waard om te doen of te lezen?

πŸ‘‰ Inspiratie haalt de parfumeur onder andere uit de natuur. Drosopoulos vertelt wat er te ruiken is in de botanische tuinen in Amsterdam en Leiden en de Huntington Gardens in Los Angeles.
πŸ‘‰ What the nose knows van Avery Gilbert is een kennisbron voor de doorgewinterde geurenliefhebber die meer wil weten over de werking van de neus.


Op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen Γ©n extra fragmenten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief …