14 juli 2022

Onze gasten van het afgelopen seizoen zijn uitvoerig geïnterviewd over hèt meesterwerk of hoogtepunt in hun vakgebied.

Nu geven ze nog een paar extra tips om de zomer door te komen. Er komt van alles voorbij: van podcasts en boeken tot plekken die je kunt bezoeken. 

In september 2022 beginnen we met een nieuw seizoen van Dit is Goed. Dan praat Janine Abbring weer uitvoering met gasten over wat zij het allerbeste vinden in hun vakgebied. In het nieuwe seizoen spreekt ze met horlogemaker Bart Grönefeld, kunstenaar Natasja Kensmil, mode-ontwerper Joline Jolink en stadsgeograaf Cody Hochstenbach

Tot het zo ver is, kun je luisteren naar de korte zomertips van gasten van het vorige én het nieuwe seizoen. 

🎙Tip 1. Hoogleraar Wetenschapscommunicatie Ionica Smeets kon niet stoppen met het luisteren naar de podcast The Anthropocene Reviewed. Ze moest zelfs af en toe huilen tijdens het binge-luisteren. 

🇨🇳 Tip 2. De Koningen van Shanghai is de zomertip van grafisch ontwerper Thomas Widdershoven. Dit boek geeft je meer inzicht in waarom China zo wantrouwig is tegenover het Westen.  

👃 Tip 3. Parfumeur Spyros Drosopoulos haalt zijn inspiratie onder andere uit de natuur. Drosopoulos vertelt wat er te ruiken is in de botanische tuinen in Amsterdam en Leiden en de Huntington Gardens in Los Angeles.

🚶🏽Tip 4 Muzikant Lucky Fonz III tipt ook een boek: De Oude Wegen van Robert MacFarlane. Een Brits boek dat gaat over wandelen. Al wandelend mijmert MacFarlane over de geschiedenis, de verdwenen wildernis en het land. 

🏴‍☠️Tip 5. Iemand die wel duizend tips kan geven is kunstenaar Tinkebell. Eentje daarvan is een fotografie-project waar ze ontzettend gelukkig van werd: The Real Somali Pirates. Een project van fotograaf Jan Hoek. 

Tinkebell

🏘Tip 6. Stadsgeograaf Cody Hochstenbach tipt een plek: Museum Het Schip in Amsterdam. Voor liefhebbers van de Amsterdamse School en Volkshuisvesting. 

❓Tip 7. De aanbeveling van mode-ontwerper Joline Jolink is niet te vatten in een linkje. Waarom? Luister zelf maar. 


Op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen én extra fragmenten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief …