30 juni 2024

Elke dag zien over de hele wereld misschien wel honderdduizenden mensen de streetart van kunstenaars Telmo Pieper en Miel Krutzmann. Onder de naam TelmoMiel reizen zij de wereld over om gigantische muurschilderingen te maken.

Als hoogtepunt kiezen zij het werk van de street artist ARYZ, het pseudoniem van de Spanjaard Octavi Arrizabalaga. Waarom is hij zo’n groot voorbeeld voor TelmoMiel? Wat maakt zijn kunst zo bijzonder?

🏢 Het beschilderen van de soms gigantische muren van bedrijfspanden, flatgebouwen en woningen is wat betreft creativiteit, techniek en uithoudingsvermogen een kunst op zich. Telmo en Miel leggen uit hoe ARYZ te werk gaat.

🎨 Bekijk in deze video hoe ARYZ zijn werk beschrijft als een gevecht tussen hem en de muur waar je mentaal en fysiek op voorbereid moet zijn. En hoe het schilderproces de uitkomst beïnvloedt. Ook is goed de meer ‘losse’ stijl te zien die hij hanteert.

👨🏻‍🎨 Kunstwerken van ARYZ die in de podcast aan bod komen zijn deze mural in Oslo en dit werk dat te bewonderen is in Portugal. Meer werk van ARYZ is hier te zien. 

Wie zijn Telmo & Miel?
telmomiel
• Miel Krutzmann, Amsterdam, 1984. (links op de foto)
• Telmo Pieper, Rotterdam, 1989.

👉🏼 Ontmoetten elkaar in 2006 op de Willem de Kooning Academie.
👉🏼 Startten in 2012 gezamenlijk een onderneming onder de naam TelmoMiel.
👉🏼 Hun schilderingen sieren niet alleen vele muren in Nederland en Europa, maar ook in de VS, Argentinië en Australië.
👉🏼 Hun werk is een mix van fotorealistische, surrealistische en abstracte composities.

🗣️ Straatart roept altijd reacties van buurtbewoners en voorbijgangers op. Regelmatig leidt hun werk tot interessante ontmoetingen vertellen Telmo en Miel. Soms ook tot confrontaties. 

In deze video is en detail te zien hoe zij zelf te werk gaan:


Abonneer je op de nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen én extra fragmenten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!